Banan pieczony w cieście francuskim z czekoladą – prosty wypiek gotowy w 15 minut. Najlepiej jest wykorzystać do tego bardzo dojrzałego banana. Taki szybki wypiek na wypadek jeżeli masz w kuchni ciasto francuskie, banany i trochę czekolady. Wychodzi z tego gorący, rozpływający się banan w chrupiącym cieście.

Bułeczki z bananami

Bułeczki z bananami

Składniki

  • 1 szt ciasta francuskiego
  • 2 szt bananów
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 1 szt jajek
  • Cukier puder

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie podziel na 2 części. Ułóż banana na przy krótszej krawędzi, ponacinaj i polej rozpuszczoną i ostudzoną czekoladą.
  2. Zawijaj banana w z ciastem. Zostaw ok 10 cm ciasta, ponacinaj na paski i zawijaj je na zawiniętego w cieście banana.
  3. Dociśnij brzegi końcówek. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku przez 15 minut w 230 stopniach. ⁠
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko