Są takie śniadania, do których mam szczególną słabość i to jest właśnie jedno z nich. Chałka w cudownym, pomarańczowym sosie. Jest po prostu obłędna. A jakie jest Twoje ulubione śniadanie?



Chałka w pomarańczach
Składniki
- 70 g masła
- 2 szt pomarańczy
- 2 łyżki cukru
- 1 szt chałki
- 2 szt całych jajek
- odrobina cukru brązowego
- odrobina esencji waniliowej
- masło do smażenia
Przygotowanie
- Do rondelka dodaję masło, sok z pomarańczy i cukier, wszystko razem zagotowuję.
- Chałkę kroję na grube plastry.
- Do osobnej miski wbijam jajka, dodaję odrobinę cukru brązowego i esencji waniliowej.
- Maczam chałkę z każdej strony i wykładam na bardzo dobrze rozgrzaną patelnie z masełkiem.
- Po chwili obracam chałkę na drugą stronę, bardzo szybko się smaży i wszystko zalewam syropem pomarańczowym.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

