Ciasto pszczółka

Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 360 minut
Liczba porcji 8
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Ciasto pszczółka to przyjemne ciasto bez pieczenia, gdzie na spodzie znajdują się kruche ciasteczka kakaowe, a krem jest na bazie śmietanki, mascarpone, białej czekolady i brzoskwiń. A żeby było naprawdę "pszczółkowe" to koniecznie pamiętaj by zrobić pszczółki, idealnie do tego sprawdzi brzoskwinia, a reszta to już wedle uznania ;)

Ciasto pszczółka
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
M
Marta
Witam. Niestety krem z maskarpone i bitej śmietany hest mdly. Ciężkostrawny. 9kropny. Żelka nie zcieła się. Koszmar.
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.