Ciasto z ricottą i owocami leśnymi

Czas przygotowania 40 minut
Czas gotowania 15 minut
Liczba porcji 6
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Błyskawiczne ciasto z dodatkiem ricotty i owoców leśnych. Ciasto jest przyjemnie wilgotne w środku i fajnie chrypiące na zewnątrz.

Uwielbiam je za to, że bardzo ładnie się prezentuje i jest naprawdę szybkie w wykonaniu.

Przygotujesz je w zaledwie 15 minut a reszta zadzieje się już w piekarniku. Ciasto z ricottą i owocami leśnymi bardzo dobrze smakuje też kolejnego dnia – nie jest ani za słodkie ani za ciężkie.

Ciasto z ricottą i owocami leśnymi
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
AW
Anna Wichrzycka
Chyba za dużo tych owoców. Zrobił się w środku mokry gniot, zakalec.
NR
Natalia Rysiak-Sobieska
Jakiej wielkości forma będzie do tego ciasta najlepsza? Nie mam takiej jak na zdjęciach.
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.