Cynamonki

Wilgotne, cynamonowe bułeczki

Czas przygotowania 120 minut
Czas gotowania 40 minut
Liczba porcji 10

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Cynamonki, czyli wilgotne i mocno cynamonowe bułeczki

Cynamonki to coś więcej niż zwykłe bułeczki – to smak dzieciństwa, zapach zimowych wieczorów i idealny towarzysz filiżanki kawy czy herbaty. Ich miękkie, puszyste ciasto, aromatyczne nadzienie cynamonowe i delikatna glazura sprawiają, że każda chwila z nimi staje się wyjątkowa. Nie ma nic lepszego niż domowy zapach cynamonu roznoszący się po całym domu – to jak ciepły koc w chłodny dzień.

Ten przepis jest idealny zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych miłośników wypieków. Dzięki prostym wskazówkom i kilku składnikom wyczarujesz coś, co pokochają wszyscy. Gotowi na chwilę przyjemności? Upieczmy razem najlepsze cynamonki!

Cynamonki
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.