Nic nie poradzę na to, że uwielbiam spędzać wieczory oglądając ulubione seriale i zajadając się przy tym różnymi smakołykami. Domowe nachosy z guacamole plasują się u mnie w czołówce ulubionych przekąsek.

Od wielu lat z wielką chęcią pieczemy je razem z Bartkiem pieczemy. Wprawiamy się w odpowiedni nastrój przed wspólnym seansem i kilka chwil spędzonych w kuchni jest dobrą zapowiedzią udanego wieczoru.

domowe nachosy przepis

Ogromną zaletą domowych nachosów, oprócz tego, że są oczywiście o wiele zdrowsze od tych kupnych, to fakt, że bardzo szybko się je robi! Jeżeli zdecydujesz się na przetestowanie tego przepisu, to daj znać na Instagramie :)

Domowe nachosy

Składniki

  • 120 g mąki kukurydzianej
  • 120 g mąki pszennej typ 450
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 140 ml ciepłej wody
  • Płaska łyżeczka soli

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawiamy na 10 minut, żeby odpoczęło.
  2. Rozwałkowujemy ciasto na nachosy cieniutko, na ok. 1 mm grubości i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kroimy na trójkąty.⁠
  3. Pieczemy w 160 stopniach przez kilka minut obserwując aby się nie spaliły. ⁠
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko