Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Alternatywa do pączków, czyli faworki. Inaczej zwane chrustem. Leciutkie, chrupiące, bardzo delikatne. Przewagą faworków nad pączkami jest to, że o wiele szybciej się je robi :)
Aby faworki były pięknie napowietrzone należy ciasto dobrze wyrobić, a następnie je porządnie potraktować wałkiem – mocne uderzenia wałkiem wtłoczą w ciasto powietrze. Następnie ciasto powinno leżakować przez ok 1 godzinę, koniecznie pod przykryciem. Inaczej ciasto będzie za suche i podczas smażenia będzie łatwo nasiąkało tłuszczem.
Doskonałe faworki
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.