
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Typ deseru, który wstawia się wieczorem do lodówki, a następnego dnia się nim rozkoszuje? Galaretka z czekoladowym kremem <3 Już kiedyś wspominałam Wam, że jeżeli robię galaretkę, to tylko taką ze świeżego i zdrowego soku owocowego :)

Galaretka z kremem czekoladowym
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1910 roku
8 listków żelatyny namoczyć w zimnej wodzie, gdy zmięknie wyjąć ją i włożyć w szklankę gorącej śmietanki, wsypać ćwierć funta czekolady w proszku i mieszać, aż się żelatyna zupełnie rozpuści, złączy z czekoladą i przestygnie. Tymczasem ubić 1/4 kwarty kremowej śmietanki z 1/4 funtem pudru i postąpić jak wyżej. Ten sam krem można zrobić z młodej śmietany a będzie jeszcze smaczniejszy.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.