Gorąca czekolada z masłem orzechowym będzie idealna dla wszystkich miłośników orzechowego smaku. W naszym domu masło orzechowe jest używane na potęgę – dodajemy je do owsianek, shake'ów itp. więc w zimowym sezonie naturalnie się złożyło, że masło orzechowe zostało dodane też do gorącej czekolady. Był to świetny pomysł, dlatego z wielką chęcią dzielę się z Tobą tym przepisem.

Gorąca czekolada z masłem orzechowym

Gorąca czekolada z masłem orzechowym

Składniki

  • Dodatkow: spienione mleko lub bita śmietana i sos karmelowy
  • Opcjonalnie łyżka cukru
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szklanka mleka

Przygotowanie

  1. W małym garnuszku podgrzej mleko, dodaj kakao, łyżkę masła orzechowego i całość dokładnie wymieszaj. Jeżeli korzystasz ze zwykłego mleka to dodaj też łyżkę cukru (ja korzystam z mleka owsianego, które jest naturalnie słodkie). Doprowadź do tego aby czekolada miała gładką konsystencję.
  2. Przelej czekoladę do kubka, na wierzch wyłóż bitą śmietanę lub ubite w spieniaczu mleko. Polej sosem karmelowym i gotowe!
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko