Grissini to włoskie paluszki chlebowe, które nadają się jako przekąska, banalnie prosta i gotowa w kilka minut.

Subskrybuj

Każdy miłośnik kuchni włoskiej je po prostu uwielbia, a na dodatek możemy je przygotować na różne sposoby, ja przygotowałam z serem i przyprawami. Chrupiące pałeczki grissini są idealnym pomysłem na łatwą przekąskę do filmów czy seriali.

Grissini

Składniki

  • paczka włoskich paluszków typu Grissini
  • 50 g żółtego sera
  • 0,5 łyżeczki papryki wędzonej
  • 0,5 łyżeczki oregano

Przygotowanie

  1. Grissini czyli grube, włoskie paluchy wyłożyłam na blachę do pieczenia i posypałam dużą ilością sera.
  2. Posypałam oregano i odrobiną czerwonej papryki wędzonej.
  3. Wszystko wstawiłam do piekarnika i piekłam przez około 7min w 180 stopniach.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko