Fajnie jest czasem urozmaicić sobie śniadanie i zrobić coś zupełnie innego niż zwykle, dlatego proponuje Wam grzanki z tuńczykiem. Wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, wyłożyć je na grzanki i usmażyć. Mam nadzieję, że zasmakuje Tobie tak samo jak mi ;)

Subskrybuj

Grzanki z tuńczykiem

Składniki

  • 1 puszczka tuńczyka w zalewie z oliwy z oliwek
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 łyżka majonezu
  • 60 g startego sera żółtego
  • odrobina suszonego oregano
  • 8 szt kromek białego chleba
  • masło

Przygotowanie

  1. Tuńczyka w zalewie z oliwy z oliwek wykładam do miski, dodaję małą puszkę kukurydzy.
  2. Następnie dodaję majonez, starty ser żółty oraz odrobinę suszonego oregano.
  3. Wszystko dokładnie mieszam i tak przygotowaną pastę wykładam na kromki.
  4. Każdą z nich na zewnątrz smaruję masłem, dzięki temu podczas smażenia nabiorą złocistego koloru.
  5. Wykładam grzanki na dobrze rozgrzaną patelnię i smażę z każdej strony około 3, 4 minuty.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko