Fajnie jest czasem urozmaicić sobie śniadanie i zrobić coś zupełnie innego niż zwykle, dlatego proponuje Wam grzanki z tuńczykiem. Wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, wyłożyć je na grzanki i usmażyć. Mam nadzieję, że zasmakuje Tobie tak samo jak mi ;)



Grzanki z tuńczykiem
Składniki
- 1 puszczka tuńczyka w zalewie z oliwy z oliwek
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 łyżka majonezu
- 60 g startego sera żółtego
- odrobina suszonego oregano
- 8 szt kromek białego chleba
- masło
Przygotowanie
- Tuńczyka w zalewie z oliwy z oliwek wykładam do miski, dodaję małą puszkę kukurydzy.
- Następnie dodaję majonez, starty ser żółty oraz odrobinę suszonego oregano.
- Wszystko dokładnie mieszam i tak przygotowaną pastę wykładam na kromki.
- Każdą z nich na zewnątrz smaruję masłem, dzięki temu podczas smażenia nabiorą złocistego koloru.
- Wykładam grzanki na dobrze rozgrzaną patelnię i smażę z każdej strony około 3, 4 minuty.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

