Jajka zapiekane

Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Jajka zapiekane w kokilach uwielbiam podawać na śniadanie w szczególności kiedy przyjeżdżają do nas goście i zostają na noc :) Za każdym razem, kiedy je serwuję, to zbieram same pochwały. Jest to też ulubione śniadanie Bartka. Wszystko można przygotować już dzień wcześniej i wystarczy rano wstawić do piekarnika.

Najlepiej smakują z paluchami z ciasta francuskiego. Do tego możesz podać najzwyklejszą sałatkę, pokrojone owoce i uwierz mi, że śniadanie będzie na totalnym wypasie! <3

Jajka zapiekane w kokilach
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.