Grzanki śniadaniowe

Według przepisu z 1891 r.

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 4
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Czasami najprostsze śniadania są najsmaczniejsze. Już jakiś czas rozglądałam się za nowym pomysłem śniadaniowym i w momencie, kiedy przeglądałam wieczorem książkę z 1891 roku nagle mnie olśniło! Grzanki! Na wytrawnie, z czosnkiem, oliwą, pietruszką, pomidorkiem, płatkami parmezanu. Aromatycznie i pysznie.

Mimo, że do grzanek użyjesz czosnku, to nie obawiaj się, że przez cały dzień inni będą wiedzieli co zjadłaś na śniadanie :) Przez to, że dodajesz też oliwę i posiekaną natkę pietruszki, to naturalnie neutralizujesz mocny zapach czosnku.

Do grzanek możesz użyć wszelkich dodatków: pomidory, bazylia, oliwki, ser, szynka. A możesz też posmarować je tylko czosnkiem :)

Grzanki śniadaniowe
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1891 roku

If garlic is a vermifuge, as it is generally considered to be, this is a simple and appetizing food for babies. Toast slices of bread on both sides and while they ares till hot rub thoroughly with a garlic clove. Then season with salt, olive oil, vinegar and sugar.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.