Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Czasami najprostsze śniadania są najsmaczniejsze. Już jakiś czas rozglądałam się za nowym pomysłem śniadaniowym i w momencie, kiedy przeglądałam wieczorem książkę z 1891 roku nagle mnie olśniło! Grzanki! Na wytrawnie, z czosnkiem, oliwą, pietruszką, pomidorkiem, płatkami parmezanu. Aromatycznie i pysznie.
Mimo, że do grzanek użyjesz czosnku, to nie obawiaj się, że przez cały dzień inni będą wiedzieli co zjadłaś na śniadanie :) Przez to, że dodajesz też oliwę i posiekaną natkę pietruszki, to naturalnie neutralizujesz mocny zapach czosnku.
Do grzanek możesz użyć wszelkich dodatków: pomidory, bazylia, oliwki, ser, szynka. A możesz też posmarować je tylko czosnkiem :)
Składniki
Przygotowanie
If garlic is a vermifuge, as it is generally considered to be, this is a simple and appetizing food for babies. Toast slices of bread on both sides and while they ares till hot rub thoroughly with a garlic clove. Then season with salt, olive oil, vinegar and sugar.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.