
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Wiecie co? Najprostsze śniadania okazują się być tymi najlepszymi. Błyskawiczne jajka sadzone na pomidorach podane z dymką cebuli, z parmezanem i skropione kilkoma kroplami oliwy są po prostu pięknym rozpoczęciem dnia :)

W wielu sklepach można kupić w szklanych słoikach passatę pomidorową. Są to po prostu przetarte pomidory. Konsystencja jest gęsta, mocno pomidorowa i co najważniejsze taka passata nie zawiera w sobie żadnych ulepszaczy i wzmacniaczy smaku. Do sadzonych jajek użyłam właśnie takiej passaty pomidorowej.
Jajka sadzone z pomidorami
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1910 roku
Przygotować bardzo gęsty sos pomidorowy czysty. Usmażyć na patelni po dwa jajka na osobę uważając aby tylko białko się ścięło i ułożyć na sosie.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.