Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Jaki jest przepis na dobre rozpoczęcie dnia? Pulchne i mięciutkie racuchy. Do tego ulubiona herbata albo kawa. Oczywiście receptur na najlepsze śniadanie jest wiele, jednak ten zestaw według mnie spokojnie może się znaleźć w czołówce. Z racuchami jest tak: w momencie kiedy wymieszamy ze sobą wszystkie składniki, to zostawiamy i wracamy po 20 minutach. Racuchy po prostu idealnie się wkomponowują w nasz poranek :-) Z podanych proporcji wychodzi 10 pulchnych racuchów.
Składniki
Przygotowanie
Kwartę mąki rozrobić szklanką mleka, dodał 2 łuty drożdży, wbić 4 żółtka, włożyć łyżkę świeżego masła, wyrobić wszystko warząchwią, dodać trochę soli, a skoro podrośnie brać łyżką ciasto i kłaść na rozpalony na patelni szmalec lub masło. Na półmisku posypują się cukrem.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.