![](/img/containers/pliki/przepisy/racuchy/ea203ec54f3ac288fec94da38544af6a.jpg/48bc04019fbe6d0d3ca32db4dc617fae.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Jaki jest przepis na dobre rozpoczęcie dnia? Pulchne i mięciutkie racuchy. Do tego ulubiona herbata albo kawa. Oczywiście receptur na najlepsze śniadanie jest wiele, jednak ten zestaw według mnie spokojnie może się znaleźć w czołówce. Z racuchami jest tak: w momencie kiedy wymieszamy ze sobą wszystkie składniki, to zostawiamy i wracamy po 20 minutach. Racuchy po prostu idealnie się wkomponowują w nasz poranek :-) Z podanych proporcji wychodzi 10 pulchnych racuchów.
![](/img/containers/pliki/przepisy/racuchy/5f899c976b935cbdf75bb14e1b262387.jpg/7ed3dd5a48fbb6780fec699154c559bc.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/racuchy/8604a636ac81ca2b9b7b16baa5122b7a.jpg/087789e920263375719c417f15ab232a.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/racuchy/50f3102b18f1bf707d4a2da398ea1292.jpg/c457451f18ce72fec66e06bdf100c56a.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/racuchy/f95e12ad5d8838d6c093a33af4420610.jpg/bc0bf9bb8ed1735e3fae9dec31686eff.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/racuchy/549a74281b79d67bafd898c46651724d.jpg/1622256e1f5c2e5039bc0916f31121f7.webp)
Składniki
Przygotowanie
Kwartę mąki rozrobić szklanką mleka, dodał 2 łuty drożdży, wbić 4 żółtka, włożyć łyżkę świeżego masła, wyrobić wszystko warząchwią, dodać trochę soli, a skoro podrośnie brać łyżką ciasto i kłaść na rozpalony na patelni szmalec lub masło. Na półmisku posypują się cukrem.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.