Przepis na domowy, gęsty i bardzo wyrazisty ketchup. Możesz wykorzystać go do domowych frytek a także do chrupiących łódeczek z ziemniaczka ;)



Ketchup
Składniki
- 5 szt pomidorów
- 1 szt szalotek
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka musztardy
- sól
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka octu jabłkowego
- odrobina oregano
Przygotowanie
- Skórki od pomidorów ponacinaj, a następnie sparz wrzątkiem.
- Cebulę szalotkę oraz czosnek drobno posiekaj.
- Sparzone wcześniej pomidory obierz ze skórki, dzięki temu, że były wcześniej ponacinane obieranie pójdzie zdecydowanie sprawniej.
- Pomidory pokrój na cząstki i wrzuć do garnka.
- Dodaj cebulę oraz czosnek, chwilę mieszaj, a następnie dodaj oliwy z oliwek, musztardę, sól, cukier, ocet jabłkowy oraz odrobinę oregano.
- Całość zblenduj i na wolnym ogniu co chwilę mieszając gotuj przez około 1,5h.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

