
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Domowy kisiel z jabłek jest niesamowicie pyszny, a co ważne bardzo szybki w przygotowaniu. Nie zawiera sztucznych ulepszaczy więc śmiało możemy go podać dzieciom. Kisiel można wzbogacić o goździki, cynamon, imbir, a nawet dodać odrobinę soku z cytryny.

Kisiel jabłkowy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1895 roku
Wziąść jakichkolwiek owoców; jabłek, żórawin, porzeczek, wiśni, poziomek lub malin rozgotować, przetrzeć przez sito, rozprowadzić wodą, wziąść tego płynu 6 szklanek na jedną szklankę kartoflanej mąki, dodać cukru do smaku i ugotować powyższym sposobem.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.