Kisiel jabłkowy

Według przepisu z 1895 r.

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 15 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Domowy kisiel z jabłek jest niesamowicie pyszny, a co ważne bardzo szybki w przygotowaniu. Nie zawiera sztucznych ulepszaczy więc śmiało możemy go podać dzieciom. Kisiel można wzbogacić o goździki, cynamon, imbir, a nawet dodać odrobinę soku z cytryny.

Kisiel jabłkowy
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1895 roku

Wziąść jakichkolwiek owoców; jabłek, żórawin, porzeczek, wiśni, poziomek lub malin rozgotować, przetrzeć przez sito, rozprowadzić wodą, wziąść tego płynu 6 szklanek na jedną szklankę kartoflanej mąki, dodać cukru do smaku i ugotować powyższym sposobem.

Awatar
Zuzia Buczek
Gotowanie to największa pasja jaką do tej pory odkryłam w sobie. Po ciężkim dniu uwielbiam zamykać się w swojej kuchni i eksperymentować. Jednak najbardziej w tym całym gotowaniu lubię tworzyć coś dobrego dla moich bliskich, widząc ich uśmiechy i pełne brzuchy. Moimi przepisami dzielę się też na: kukuleczki.pl
Dołącz do dyskusji
ZK
Zuzia Krzywda
wygląda pysznie ! na jesienne dni idalny idę przetestować przepis
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.