![](/img/containers/pliki/przepisy/kisiel-cytrynowy/900d273e4a93d484924845c93f375335.jpg/2fd0ad7a7be9873fb30b4484db9b3654.webp)
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kissel cytrynowy, który nie zawiera ani grama chemii, sztuczności ani innych niezrozumiałych składników. Zrobimy go w kilka minut i gwarantuję Wam, że smak Was powali. Cytryna maksymalna! Ale taka wciągająca, dobra, smaczna <3
![](/img/containers/pliki/przepisy/kisiel-cytrynowy/d7cb47e8c8013642fa169147d32fd622.jpg/94d54339cb7ce4a069f00eb2c9840b5d.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/kisiel-cytrynowy/f207f83aad330b53cf6df481d0e7a6f9.jpg/2f7d57edc934f8a35f9448e5b830feb6.webp)
Kisiel cytrynowy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1895 roku
Kilka kawałków cukru otrzeć o skórkę z 3 cytryn; cytryny rozkroić, sok wycisnąć i przecedzić do 6 szklanek wody, z której trochę odlać do rozprowadzenia szklanki kartoflanej mąki, resztę zagotować razem z otartemu kawałkami cukru, dodając jeszcze szklankę miałkiego cukru, w końcu wlać rozprowadzoną kartoflaną mąkę, gotować przez parę minut mieszając ciągle, a gdy stanie się przezroczysty wlać do formy wypłókanej zimną wodą, wysypanej cukrem i zastudzić.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.