
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kissel cytrynowy, który nie zawiera ani grama chemii, sztuczności ani innych niezrozumiałych składników. Zrobimy go w kilka minut i gwarantuję Wam, że smak Was powali. Cytryna maksymalna! Ale taka wciągająca, dobra, smaczna <3


Kisiel cytrynowy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1895 roku
Kilka kawałków cukru otrzeć o skórkę z 3 cytryn; cytryny rozkroić, sok wycisnąć i przecedzić do 6 szklanek wody, z której trochę odlać do rozprowadzenia szklanki kartoflanej mąki, resztę zagotować razem z otartemu kawałkami cukru, dodając jeszcze szklankę miałkiego cukru, w końcu wlać rozprowadzoną kartoflaną mąkę, gotować przez parę minut mieszając ciągle, a gdy stanie się przezroczysty wlać do formy wypłókanej zimną wodą, wysypanej cukrem i zastudzić.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.