![](/img/containers/pliki/przepisy/kurczak-pieczony/5464d56827a0909e03a66a7d36eb1cfa.jpg/32b5930429719dc6b1551eadbb7c5bff.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Są takie dni, kiedy obiad musi się zrobić "sam". Ostatnio na wszystko mam za mało czasu i nie wydaje mi się, że mam problem z organizacją. Tyle pracy i obowiązków się pojawiło w krótkim czasie, że po prostu nie mam możliwości, żeby stać w kuchni przez godzinę. Jednak niezależnie od nawału pracy obiad muszę zjeść. I Bartek też - z nim akurat jest tak, że jak nie zje o odpowiedniej porze to jest zły :D Staram się więc nie narażać :D W moje ręce ostatnio wpadła książka kucharska z 1835 roku. Są w niej prawdziwe perełki kulinarne. I zgadnijcie co? Za chwilkę poznacie przepis na pieczonego kurczaka :-)
![](/img/containers/pliki/przepisy/kurczak-pieczony/29d567b0bf794a7bddf3c1076a8df562.jpg/dd189b03945123584494ba102f60bf98.webp)
Składniki
Przygotowanie
When you kill young chickens, pluck them very carefully, truss and put them down to a good fire, dredge and baste them with lard; they will take a quarter of an hour in roasting; froth them up, lay them on the dish, pour butter and parsley on, and serve them up hot.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.