
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Zupa przygotowywana na wywarze z łososia i podawana z plasterkiem cytryny i kluseczkami parzonymi. Powiem krótko: jeżeli lubicie łososia, to ta pozycja jest absolutnie, koniecznie, obowiązkowo do wypróbowania <3 Ja się zakochałam. Smak mnie powalił. To jest tak, że smak jest wyjątkowo ładgodny ale z drugiej strony bardzo wyrazisty. Istny zamęt smakowy!
W przepisie oryginalnym jest zapis, żeby ugotowanego łososia całkowicie rozetrzeć przez sitko - ja z tej opcji zrezygnowałam. Za bardzo kocham tę rybę i kawałki łososia po prostu świetnie smakowały. Oprócz tego próbowałam tę zupę bez dodatku białego wina - i również szczerze taką polecam :)


Składniki
Przygotowanie
Ugotować łososia lub jesiotra z rozmaitą włoszczyzną, pieprzem, angielskim korzeniem, dodając kawałek bobkowego liścia i pół łyżki masła. Skoro się ryba rozgotuje, przecedzić przez gęste sitko, osolić i jeszcze raz zagotować i wlać do wazy, w której powinny być poprzednio przysposobione w plasty pokrajane cytryny, szklanka madery i kluseczki z parzonego ciasta.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.