Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Soczewica jest zdrowa. Dlatego dzisiaj proponuję Wam krem z soczewicy z dodatkiem prażonej cebuli, która świetnie pasuje do delikatnego smaku soczewicy. Zupa - krem w prosty sposób. Jestem pewna, że znajdzie tutaj swoich zwolenników :)
Puree z soczewicy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Soczewicę po ugotowaniu przetrzeć przez sito wraz z wszyskimi jarzynami, wymieszać potem z jakim sosem mięsnym lub masłem z cebulką przesmażoną, dodać soli i pieprzu.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.