Puree z soczewicy

Według przepisu z 1904 r.

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 20 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Soczewica jest zdrowa. Dlatego dzisiaj proponuję Wam krem z soczewicy z dodatkiem prażonej cebuli, która świetnie pasuje do delikatnego smaku soczewicy. Zupa - krem w prosty sposób. Jestem pewna, że znajdzie tutaj swoich zwolenników :)

Puree z soczewicy
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1904 roku

Soczewicę po ugotowaniu przetrzeć przez sito wraz z wszyskimi jarzynami, wymieszać potem z jakim sosem mięsnym lub masłem z cebulką przesmażoną, dodać soli i pieprzu.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.