![](/img/containers/pliki/przepisy/puree-z-soczewicy/85083e214a3a737fcb584fd1090aa86e.jpg/416bb086b8c883e563acb3bf86d337e9.webp)
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Soczewica jest zdrowa. Dlatego dzisiaj proponuję Wam krem z soczewicy z dodatkiem prażonej cebuli, która świetnie pasuje do delikatnego smaku soczewicy. Zupa - krem w prosty sposób. Jestem pewna, że znajdzie tutaj swoich zwolenników :)
![](/img/containers/pliki/przepisy/puree-z-soczewicy/000b9db796d34449f631041e63d10c44.jpg/abf3deb4d0baa6435b19832320221ce9.webp)
Puree z soczewicy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Soczewicę po ugotowaniu przetrzeć przez sito wraz z wszyskimi jarzynami, wymieszać potem z jakim sosem mięsnym lub masłem z cebulką przesmażoną, dodać soli i pieprzu.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.