
Typ dania
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Dzisiaj ryżowa ale innym sposobem :) Z dodatkiem parmezanu! A do tego smak zupy wzbogaca podsmażona cebulka :-) Błyskawiczna mediolańska wylądowała na stole!

Mediolańska
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Zasmażyć w rondelku w łyżce masła pół cebuli drobno posiekanej; osobno 1/2 funta ryżu wypłukać, sparzyć i ugotować z masłem. Gdy się cebula zrumieni a ryż podgotuje, zmieszać razem, rozprowadzić rosołem lub smakiem z włoszczyzny i ugotować na wolnym ogniu. Przefasować, dodać soli, trochę białego pieprzu a w wazę wsypać trzy spore łyżki tartego parmezanu lub sera szwajcarskiego.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.