Ultraserowy, kremowy makaron tylko z 2 składników. Idealny dla miłośników sera, ale również dla osób, które chcą w szybki sposób zrobić główne danie i zajadać się ze smakiem.

Subskrybuj

Makaron serowy

Składniki

  • 100 g masła
  • opakowanie makaronu
  • 150 g Sera Grana Padano
  • szklanka wody po wcześniej ugotowanym makaronie

Przygotowanie

  1. Schłodzone w zamrażalniku masło wrzucam na patelnię.
  2. Dodaję wcześniej ugotowany makaron oraz tarty ser Grana Padano.
  3. Wszystko łączę na jednej patelni.
  4. Dodaję odrobinę wody po wcześniej ugotowanym makaronie, dzięki temu sos będzie bardzo kremowy.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko