
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Są tutaj wielbiciele malin? Jeżeli tak, to dzisiejszy przepis jest właśnie dla Was <3 Dzisiaj przed Wami przepis na mus malinowy. Lekki, puszysty i szybki w przygotowaniu. Łapcie smaki słonecznego lata! Całe szczęście, na bazarkach można kupić jeszcze cudownie słodkie maliny.



Składniki
Przygotowanie
Kwartę dojrzałych malin lub poziomek przetrzeć przez sito; dodać soku z całej cytryny i 1/4 funta pudru; 8-10 listków żelatyny pierwej namoczonej w zimnej wodzie, nalać pół szklanką gorącego mleka, wymieszać dobrze, aby się żelatyna rozpuściła, następnie przecedzić i wlać, mieszając ciągle, w masę owocową. Ubić pół kwarty kremowej śmietanki z ćwierć funtem pudru, w śmietankę ubitą wlewać powoli sok z żelatyną, bijąc miotełką drucianą, aż krem się złączy i zgęstnieje; wtenczas go wyłożyć w formę zwilżoną i obsypaną cukrem i postawić na lodzie w chłodnem miejscu. Podać z kruchemi ciasteczkami.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.