Szybkie śniadanie ale w wykwintnym wydaniu. Nie ukrywam, że naleśniki dutch baby już dawno skradły moje serce. Przygotowuje się je bardzo szybko, o każdej porze roku smakują wyśmienicie i niebanalnie, ponieważ możesz je podawać z przeróżnymi dodatkami.

Subskrybuj

Świeże owoce są niezbędne ale już konfitury, sosy, polewy i inne dodatki zostawiam do Twojej decyzji. Pieczone naleśniki pięknie rozrastają się w piekarniku, a tuż po wyjęciu opadają. Jednak nic to im nie ujmuje i smak ich w dalszym ciągu jest obłędny. Jeżeli szukasz pomysłu na leniwe, weekendowe śniadanie, to dutch baby z pewnością spełni Twoje oczekiwania.

Z podanych proporcji wyjdą dwa naleśniki. Jeżeli zdecydujesz się na przetestowanie tego przepisu, to daj znać na Instagramie❤️

Naleśniki Dutch Baby

Składniki

  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka cukru
  • 200 ml mleka
  • 60 g mąki pszennej typ 450
  • 3 szt jajek
  • Szczypta soli

Przygotowanie

  1. Zmiksuj dokładnie 3 jajka, 3/4 szklanki mleka, mąkę, cukier, masło i szczyptę soli.
  2. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, wyłóż na patelnię 1 łyżeczkę masła i wstaw patelnię żeby się nagrzała a masło rozpuściło. Wylej na patelnię część ciasta i wstaw do piekarnika na ok 20 minut.
  3. Naleśnik bardzo urośnie i brzegi będzie miał chrupiące a środek mięciutki 😊❤️
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko