![](/img/containers/pliki/przepisy/szakszuka-przepis/a8a326671baf3bf39b184a4d93555b2a.jpg/5ad54025957e943106dd1113b125a8e9.webp)
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Nie umiem zliczyć ile razy w roku na śniadanie jemy szakszukę. Uwielbiam to danie z kilku powodów: robi się je szybko, płynne żółtka idealnie komponują się z chrupiącym pieczywem i sosem pomidorowym oraz za to, że wystarczy na stole postawić dużą patelnię wypełnioną szakszuką i każdy sam się obsłuży :) Szakszuka jest idealnym śniadaniem dla 2, 6 czy nawet 10 osób.
![](/img/containers/pliki/przepisy/szakszuka-przepis/ecef3f41a2d445df40b32d45eb5bce0d.jpg/7e6c33b43e2dea3a8c00fb8de3331e3c.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/szakszuka-przepis/d6e5a1424ecc80031f1919dbad4b3c1a.jpg/d032d787eced69d23852df3a9a259aad.webp)
Szakszuka
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.