Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Placki ziemniaczane nie muszą być koniecznie smażone. Możesz je również przyrządzić w zdrowszy sposób i upiec w piekarniku. Zobacz łatwy przepis na pieczone placki ziemniaczane.
Placki ziemniaczane lubię przyrządzać z ziemniaków startych na grubych oczkach. Lubię kiedy placek jest chrupiący i ma wyraźną strukturę.
Placek ziemniaczany przygotowany w piekarniku to nie tylko zdrowsze, bo mniej kaloryczne rozwiązanie ale też i szybszy sposób. Wystarczy uformować placka ziemniaczanego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 30 minut. W tym czasie możesz przygotować ulubione dodatki albo zająć się innymi sprawami :)
Jeżeli lubisz też inne placki warzywne, to sprawdź przepis na placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii i marchewki oraz placki ziemniaczane z dodatkiem selera. Zobacz też podstawowy przepis na smażone placki ziemniaczane.
Składniki
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.