Placki ziemniaczane z piekarnika

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 6
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Placki ziemniaczane nie muszą być koniecznie smażone. Możesz je również przyrządzić w zdrowszy sposób i upiec w piekarniku. Zobacz łatwy przepis na pieczone placki ziemniaczane.

Placki ziemniaczane lubię przyrządzać z ziemniaków startych na grubych oczkach. Lubię kiedy placek jest chrupiący i ma wyraźną strukturę.

Placek ziemniaczany przygotowany w piekarniku to nie tylko zdrowsze, bo mniej kaloryczne rozwiązanie ale też i szybszy sposób. Wystarczy uformować placka ziemniaczanego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 30 minut. W tym czasie możesz przygotować ulubione dodatki albo zająć się innymi sprawami :)

Jeżeli lubisz też inne placki warzywne, to sprawdź przepis na placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii i marchewki oraz placki ziemniaczane z dodatkiem selera. Zobacz też podstawowy przepis na smażone placki ziemniaczane.

Pieczony placek ziemniaczany
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.