Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Naleśniczki niezwykle delikatne :-) Będą dobre z ulubioną konfiturą, owocami, bitą śmietaną, polewą... z czym je podacie zależy tylko i wyłącznie od Waszej wyobraźni :)
Naleśniki śmietankowe
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1837 roku
Mix the yolks of two eggs with half a pint of cream, two ounces of sugar, beaten cinnamon, mace, and nutmeg. Rub your pan with lard, and fry them as thin as possible. Grate over them fine sugar.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.