Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kilka lat temu mama Bartka poczęstowała mnie najprawdziwszym naparem imbirowym. Od tamtej pory jakiekolwiek gorące napoje imbirowe, które są często serwowane w knajpach w okresie jesienno-zimowym, wypadają po prostu słabo.
![](/img/containers/pliki/przepisy/napar-imbirowy/6dadaab0091485544dbf323265974bd7.jpg/c62898ea6c251fc0e08a25205a573647.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/napar-imbirowy/b3098aeb5354c1c3b29b23899105cdb5.jpg/a92350d50a9a31936542212df7396d19.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/napar-imbirowy/3e17209849f30df8b84cdefbf1667cb8.jpg/af36060dfeb8bc122ea632f9b78fc5ff.webp)
Zaczynając od listopada i właściwie aż do marca z wielką chęcią pijemy w domu intensywnie imbirowy napój. Z dużą ilością cytryny i miodu. Rewelacyjnie rozgrzewa, bosko smakuje i chroni też przed przeziębieniem o ile zastosujesz się do poniższych porad. Prawda jest taka, że i miód i cytryna są bardzo wrażliwe na temperaturę więc aby zachować ich lecznicze właściwości to należy pamiętać o drobnych sprawach.
Napar imbirowy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.