Typ dania
                                
                            
                        
                        
                            
                                Rodzaj kuchni
                                
                            
                        
                    
                            Przepis z kolekcji
                            
                        
                    
                    
                        
                    
                
                    
    
    
Reklama
                
            
                Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kilka lat temu mama Bartka poczęstowała mnie najprawdziwszym naparem imbirowym. Od tamtej pory jakiekolwiek gorące napoje imbirowe, które są często serwowane w knajpach w okresie jesienno-zimowym, wypadają po prostu słabo.
        
    
        
            
        
    
        
            
        
    
Zaczynając od listopada i właściwie aż do marca z wielką chęcią pijemy w domu intensywnie imbirowy napój. Z dużą ilością cytryny i miodu. Rewelacyjnie rozgrzewa, bosko smakuje i chroni też przed przeziębieniem o ile zastosujesz się do poniższych porad. Prawda jest taka, że i miód i cytryna są bardzo wrażliwe na temperaturę więc aby zachować ich lecznicze właściwości to należy pamiętać o drobnych sprawach.
Napar imbirowy
    Porcji
                Składniki
            Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
        
    
        
        Reklama
    
    Przygotowanie
                
                
                
                
                
                
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.