
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Nadszedł czas na przygotowanie swoich, domowych, najlepszych ogórków :) Dzisiaj przed Wami przepis na ogórki małosolne. Pracy przy nich praktycznie żadnej, a satysfakcja później jest ogromna. Nie wiem jak to jest, że te domowe przetwory po prostu są o niebo lepsze niż te najdroższe na półkach sklepowych. Ja osobiście za ogórkami nie przepadam, dlatego tym bardziej jestem w szoku kiedy właśnie się nimi zajadam :) Co do zaprawy do ogórków zasada jest prosta: na jeden litr wody potrzebujemy 2 łyżki soli. Reszta dodatków: liście, koper, pieprz, chrzan itp. jest zależy od naszych upodobań :)



Składniki
Przygotowanie
Wybrać ogórki świeże, poobcinać z obu stron końce, ułożyć w słoju przekładając koprem, zalać letnią osoloną wodą i postawić w ciepłem miejscu, a za kilka dni są dobre do użycia.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.