Pasta jajeczna jest dobra na każdą okazję, ale szczególnie w Wielkanoc nie wyobrażam sobie śniadania bez niej. Możecie dodać do niej swoje ulubione składniki, ja dodałam rzodkiewkę i szczypiorek, które urozmaicają smak. Prosty sposób na wiosenne kanapki i dzień można zacząć ze smakiem ;)

Subskrybuj

Pasta jajeczna

Składniki

  • 4 szt całych jajek
  • pęczek rzodkiewki
  • szczypiorek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • kilka łyżek majonezu
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. 4 jajka ugotowane na twardo rozrolowuję tak, żeby łatwiej pozbyć się skorupki i siekam je na bardzo drobną kosteczkę, im drobniej tym lepiej. Tak naprawdę warto też skorzystać z widelca.
  2. Przekładam posiekane jajka do miseczki i dodaję warzywa: drobno posiekana rzodkiewka i drobno posiekany szczypiorek. Wszystko ze sobą łączę.
  3. Dodaję 1 łyżeczkę musztardy i do smaku kilka łyżek majonezu.
  4. Następnie dodaję sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszam. Pasta jajeczna gotowa.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko