Pasta jajeczna jest dobra na każdą okazję, ale szczególnie w Wielkanoc nie wyobrażam sobie śniadania bez niej. Możecie dodać do niej swoje ulubione składniki, ja dodałam rzodkiewkę i szczypiorek, które urozmaicają smak. Prosty sposób na wiosenne kanapki i dzień można zacząć ze smakiem ;)



Pasta jajeczna
Składniki
- 4 szt całych jajek
- pęczek rzodkiewki
- szczypiorek
- 1 łyżeczka musztardy
- kilka łyżek majonezu
- sól i pieprz
Przygotowanie
- 4 jajka ugotowane na twardo rozrolowuję tak, żeby łatwiej pozbyć się skorupki i siekam je na bardzo drobną kosteczkę, im drobniej tym lepiej. Tak naprawdę warto też skorzystać z widelca.
- Przekładam posiekane jajka do miseczki i dodaję warzywa: drobno posiekana rzodkiewka i drobno posiekany szczypiorek. Wszystko ze sobą łączę.
- Dodaję 1 łyżeczkę musztardy i do smaku kilka łyżek majonezu.
- Następnie dodaję sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszam. Pasta jajeczna gotowa.


Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

