Kiedy z lodówki wygląda tylko szpinak i kawałek twardego sera. Na parapecie leży samotny czosnek, a w szufladzie schowała się ostatnia paczka orzeszków, to szybko poskromisz głód! 😅



Pesto szpinakowe na bazie świeżego szpinaku, czosnku, sera, orzechów i oliwy. Proste składniki, które magicznie się ze sobą komponują i wdzięcznie zamykają się w słoiczku 🥰


Pesto szpinakowe
Składniki
- 400 g świeżego szpinaku
- 100 g Sera Grana Padano
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 0,5 szklanki dowolnych orzechów
- 1/3 szklanki wody
Przygotowanie
- Dużą ilość szpinaku, odrobinę wody, odrobinę oliwy z oliwek, ser grana padano, czosnek, migdały lub dowolne orzechy umieszczamy w wysokim naczyniu i wszystko dokładnie blendujemy.
- Gotowe pesto łączymy z ugotowanym makaronem lub zamykamy w słoiczku. Pesto możemy przechowywać w lodówce do 4 dni.


Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

