![](/img/containers/pliki/przepisy/pierogi-ze-slodka-kapusta/5f4b336bad55e323d5da5d19a11886ed.jpg/66020c2c1838f0ff311385cde222c1ac.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kolejny przepis, który dostałam od Leny, to przepyszne pierogi ze słodką kapustą. Od razu spodobał mi się ten pomysł, bo lubię zarówno pierogi jak i samą słodką kapustkę. Dlatego w szczególny sposób zapraszam Was do zapoznania się z tym przepisem.
![](/img/containers/pliki/przepisy/pierogi-ze-slodka-kapusta/984472f0ae702b3640197d82a36d22b2.jpg/0b1eb1e9f2b0f7e411116f37b39cce3a.webp)
Składniki
Przygotowanie
Dwie główki kapustki pokrajać na cząstki, obgotować na wpół słonej wodzie, posiekać na masę i udusić na maśle, na którem wpierw udusić drobno pokrajaną cebulę. Można dodać łyżkę ugotowanych i posiekanych drobno grzybków i trochę pieprzu. Gdy kapusta już należycie przygotowana, odstawić aby wystygła, przygotować ciasto na pierogi, rozwałkować, nakładać kapustą i lepić. A gdy wszystko gotowe, ugotować w słonej wodzie i odcedziwszy oblać na półmisku rozpuszczonem masłem z przyrumienioną bułeczką lub z przysmażoną cebulką.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.