Opatulona kocem i zajadająca się cynamonowym popcornem. Tak często spędzam zimowe wieczory i wiesz co? Bardzo je lubię :)



Cynamonowy popcorn jest tą przekąską, której nie dostaniesz w żadnym sklepie. Pocieszające jest jednak to, że jesteś w stanie w kilkanaście minut samodzielnie zrobić taki popcorn w swojej kuchni!
Każdy kto kocha popcorn i cynamon uzna, że jest to najlepszy popcorn jaki kiedykolwiek jadł. Jeszcze jest serowy popcorn ale to już nie ta kategoria, bo jednak słona przekąska :)


Cynamonowy Popcorn
Składniki
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 50 g masła
- 250 g uprażonego popcornu
Przygotowanie
- Upraż popcorn zgodnie z opisem na opakowaniu. Niezależnie czy korzystasz z mikrofalówki, czy prażysz w garnku – każdy popcorn będzie tu idealnie pasował.
- W małym garnuszku podgrzej masło i dodaj cukier i cynamon. Wymieszaj aby całość ładnie się połączyła.
- Wyłóż uprażony popcorn na blachę przykrytą papierem do pieczenia i wylej gorące masło cynamonowe. Wymieszaj całość za pomocą drewnianej łopatki, staraj się aby masło cynamonowe opatuliło każde ziarno popcornu. Wstaw do piekarnika na 10 minut i piecz w 200 stopniach. Po wyjęciu pozwól aby popcorn trochę ostygł i gotowe!




Przepisy, które również mogą Cię zainteresować


Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

