Gładkie, pyszne, kremowe, błyskawiczne puree ziemniaczane. Idealny dodatek do obiadu, a jak już wiecie ja uwielbiam puree i to w każdej ilości :)

Subskrybuj

Puree ziemniaczane

Składniki

  • 0.5 kg ziemniaków
  • 1 łyżka masła
  • 0.5 szklanki mleka
  • 2 łyżki Sera Grana Padano

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotuję jak zwykle, ale póki są gorące dodaję porządną ilość masła i mleka.
  2. Dodaję starty ser (w moim przypadku jest to Grana Padano).
  3. Wszystko porządnie ugniatam, musi być gorące, dzięki temu składniki ładniej i szybciej się połączą. Tak powstaje pyszne, gładkie i kremowe puree ziemniaczane.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko