Słony karmel

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 6
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Słony karmel jest dodatkiem idealnym do wielu deserów. Słony karmel możesz dodać do naleśników, lodów, placuszków, owsianki, krótko mówiąc do wszystkiego, na co masz ochotę. Przepis na słony karmel znajdziesz niżej.

Panuje przekonanie, że przygotowanie domowego sosu słony karmel jest arcytrudne. Sama podejmowałam kilka prób i nieraz kończyło się to spalonym sosem i przypaloną patelnią. Tym razem – z tym przepisem – gwarantuję Ci, że Twój sos słony karmel będzie idealnie smakował i będzie miał boską konsystencję.

Słony karmel
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.