Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Mam słabość do czekolady :-) Nie kryję się z tym. Mało tego! W domu mam swoją ulubioną szafeczkę, w której chowam przeróżne czekolady. Kocham czekoladę <3 Dlatego dzisiaj prezentuję Wam prawdopodobnie absolutnie najlepszy suflet czekoladowy. Nigdy nie jadłam lepszego, a przetestowałam już mnóstwo przepisów. Nie spodziewałam się, że wyjdzie tak lekkie, puszyste i wyraziste w smaku cudo. Dowodem jest to, że sam Bartek stwierdził: "Najlepszy jaki do tej pory zrobiłaś" <3 I widać też na zdjęciach, że nie wytrzymałam i musiałam go spróbować... Dzielę się z Wami tym przepisem, wypróbujcie, podawajcie dalej :-)
PS Ja suflet czekoladowy podałam z sosem szodonowym. Kolejna słabość :P



Składniki
Przygotowanie
Ubić do białości 7 żółtek z 4 łyżkami cuku, wsypać ćwierć funta czekolady, 5 łyżek mąki pszennej rozprowadzić pół kwartą słodkiej śmietanki, w końcu domieszać pianę z białek, włożyć całą massę do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułeczką. Piecze się 25 minut, do tej leguminy podaje się sos śmietankowy.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.