
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Sezon na truskawki trwa :-) Niesamowite jest to, że truskawki smakują rewelacyjnie pod każdą postacią! Dzisiaj proponuję truskawki w cieście... smakują obłędnie dobrze podane z sosem karmelowym <3


Truskawki w cieście
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1837 roku
“Make a batter with a spoonful of sweet oil, another of white wine, rasped lemon-peel, and the whites of two or three eggs; make it just fit to drop with a spoon. Mix large strawberries with it, and drop them with a spoon into the hot fritters. When of a good colour, take them out, and drain them on a sieve. As soon as done, strew sugar over or glaze them, and serve hot.”
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.