Szparagi! Pamiętam, że kiedyś absolutnie nie rozumiałam ich fenomenu i równie dobrze mogłyby dla mnie nie istnieć. Ale prawda jest taka, że ja po prostu nie wiedziałam jak się obchodzić ze szparagami. Teraz nie wyobrażam sobie maja bez szparagów – kilka razy w tygodniu rozpoczynamy nimi dzień!



Szparagi z pomidorkami koktajlowymi
Składniki
- pęczek szparagów
- kiść pomidorków koktajlowych
- kilka kulek mozarelli
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
- glassa malinowa
- kilka listków świeżej bazyli
Przygotowanie
- Ze szparagów pozbywam się białych, twardych końcówek.
- Pomidorki koktajlowe kroję na połówki.
- Szparagi wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i z drugiej strony wykładam też pomidorki oraz kilka kulek mozarelli.
- Solę i pieprzę szparagi i skrapiam oliwą z oliwek. Delikatnie mieszam by przyprawy dobrze opatuliły szparagi.
- Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut.
- Na koniec skrapiam glassą malinową i posypuję bazylią.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

