Szparagi! Pamiętam, że kiedyś absolutnie nie rozumiałam ich fenomenu i równie dobrze mogłyby dla mnie nie istnieć. Ale prawda jest taka, że ja po prostu nie wiedziałam jak się obchodzić ze szparagami. Teraz nie wyobrażam sobie maja bez szparagów – kilka razy w tygodniu rozpoczynamy nimi dzień!

Subskrybuj

Szparagi z pomidorkami koktajlowymi

Składniki

  • pęczek szparagów
  • kiść pomidorków koktajlowych
  • kilka kulek mozarelli
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • glassa malinowa
  • kilka listków świeżej bazyli

Przygotowanie

  1. Ze szparagów pozbywam się białych, twardych końcówek.
  2. Pomidorki koktajlowe kroję na połówki.
  3. Szparagi wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i z drugiej strony wykładam też pomidorki oraz kilka kulek mozarelli.
  4. Solę i pieprzę szparagi i skrapiam oliwą z oliwek. Delikatnie mieszam by przyprawy dobrze opatuliły szparagi.
  5. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut.
  6. Na koniec skrapiam glassą malinową i posypuję bazylią.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko