Tatar ze śledzia- idealny na sylwestrowy wieczór, choć według mnie sprawdzi się każdego innego dnia.



Dodatkowo gotowy tatar możesz uformować w dowolnym kształcie, ja wybrałam foremkę w kształcie gwiazdki, a dodatki ułożyłam na około, nie dość, że fajnie wygląda to jeszcze świetnie smakuje.


Tatar śledziowy
Składniki
- 3 płaty śledziowe wymoczone w zimnym mleku
- 1 łyżka majonezu
- 1 szt cebuli szalotki
- 2 szt kiszonych ogórków
- 5 szt marynowanych grzybków
- odrobina posiekanego koperku
Przygotowanie
- Płaty śledziowe zalewam zimnym mlekiem i odstawiam na minimum 5 godzin.
- Wymoczony w mleku i drobno posiekane płaty śledziowe skrapiam cytryną.
- Następnie dodaję łyżkę ulubionego majonezu.
- Drobno siekam szalotkę, kilka kiszonych ogórków i marynowanych grzybków.
- Tatra będę formować w kształcie gwiazdki, wystarczy użyć zwykłej foremki i dookoła śledzika układam dodatki- cebula, ogórek, grzybki i odrobina koperku.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

