Tatar ze śledzia- idealny na sylwestrowy wieczór, choć według mnie sprawdzi się każdego innego dnia.

Subskrybuj

Dodatkowo gotowy tatar możesz uformować w dowolnym kształcie, ja wybrałam foremkę w kształcie gwiazdki, a dodatki ułożyłam na około, nie dość, że fajnie wygląda to jeszcze świetnie smakuje.

Tatar śledziowy

Składniki

  • 3 płaty śledziowe wymoczone w zimnym mleku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 szt cebuli szalotki
  • 2 szt kiszonych ogórków
  • 5 szt marynowanych grzybków
  • odrobina posiekanego koperku

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe zalewam zimnym mlekiem i odstawiam na minimum 5 godzin.
  2. Wymoczony w mleku i drobno posiekane płaty śledziowe skrapiam cytryną.
  3. Następnie dodaję łyżkę ulubionego majonezu.
  4. Drobno siekam szalotkę, kilka kiszonych ogórków i marynowanych grzybków.
  5. Tatra będę formować w kształcie gwiazdki, wystarczy użyć zwykłej foremki i dookoła śledzika układam dodatki- cebula, ogórek, grzybki i odrobina koperku.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko