Domowa, obłędnie pyszna i w dodatku wegańska nutella. Jestem pewna, że będzie to jeden z lepszych kremów, jakie zrobisz w swojej kuchni.



Prosta, wegańska, szybka i obłędnie dobra nutella.


Wegańska nutella
Składniki
- 160 g prażonych orzechów laskowych
- 60 g kakao
- 50 g cukru pudru
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 2 łyżki oleju
Przygotowanie
- Prażone orzechy laskowe dokładnie zblenduj (na początku może się Tobie wydawać, że jest to trudne, ale po chwili pięknie się zblendują).
- Następnie dodaj kakao, cukier puder oraz łyżeczkę soli morskiej.
- Ostatni składnik to olej i dokładne blenowanie.
- Gotową nutellę przełóż do szklanego słoiczka.


Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

