Domowa, obłędnie pyszna i w dodatku wegańska nutella. Jestem pewna, że będzie to jeden z lepszych kremów, jakie zrobisz w swojej kuchni.

Subskrybuj

Prosta, wegańska, szybka i obłędnie dobra nutella.

Wegańska nutella

Składniki

  • 160 g prażonych orzechów laskowych
  • 60 g kakao
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Prażone orzechy laskowe dokładnie zblenduj (na początku może się Tobie wydawać, że jest to trudne, ale po chwili pięknie się zblendują).
  2. Następnie dodaj kakao, cukier puder oraz łyżeczkę soli morskiej.
  3. Ostatni składnik to olej i dokładne blenowanie.
  4. Gotową nutellę przełóż do szklanego słoiczka.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko