
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Węzły miłosne to taka uproszczona forma faworków. Nie ma tutaj nic skomplikowanego. Węzły nie są chrupiące, ale mimo wszystko coś w nich jest faworkowego :) Idealnie pasują do herbaty (lub kawy, jak ktoś woli) albo można się nimi zajadac tak po prostu. Na niedzielę fajny przepis :)

Węzły miłosne
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Pół funta mąki, 5 żółtek, 1/4 funta pudru, skórka starta z całej cytryny i trochę śmietanki lub mleka -dobrze wyrobić i postawić w ciepłem miejscu na godzinę. Następnie rozwałkować na 1/2 cala grubości, pokrajać w pasy na 2 palce szerokości, wiązać węzły, które wrzucać w gorący tłuszcz wołowy lub wieprzowy.Rumiane wyjmować na bibułę, a gdy osiakną z tłuszczu posypać cukrem z wanilią.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.