Zupa PHO

Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 300 minut
Liczba porcji 6
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Zupa PHO jest tradycyjnym daniem kuchni wietnamskiej. Jest to bardzo esencjonalny i wyrazisty w smaku rosół. Z dodatkiem mięsa, makaronu, ziół i przypraw korzennych. Po takiej zupie nie ma się ochoty na "drugie" danie. PHO samo w sobie jest na tyle sycące, że nasyci najbardziej głodnego człowieka.

Gotując zupę PHO trzeba uzbroić się w cierpliwość. Im dłużej rosół się gotuje, tym staje się wyraźniejszy i bardziej esencjonalny. Warto poczekać te 5 godzin :)

Zupa PHO
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.