Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Baklavę w moim wydaniu wypełnia nadzienie z mielonych migdałów i mielonych orzechów laskowych. Całość zanurzona jest w słodkim, tradycyjnym syropie. Jest to deser, który należy do tych bardziej słodkich ale do filiżanki herbaty czy kawy jest absolutnie idealny.
Baklava jest tradycyjnym greckim przysmakiem. Zazwyczaj jest bardzo słodka i bardzo klejąca, dlatego ta przygotowana w domowych warunkach może Cię bardzo pozytywnie zaskoczyć :)
Baklava
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.