Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Ten przepis na szybkie bułeczki drożdżowe z nadzieniem migdałowo-cynamonowym powstał zupełnie spontanicznie. W jaki sposób zrobić drożdżowe bułeczki "na szybko"? Pomocne okaże się gotowe ciasto drożdżowe, które możesz znaleźć praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Takie ciasto wystarczy wyjąć z lodówki na ok. 30 minut.
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem migdałowo–cynamonowym idealnie pasują do leniwej weekendowej kawy. Zapach, który roznosi się w domu podczas ich pieczenia działa kojąco na zszargane nerwy po całym tygodniu. Jest to tego rodzaju zapach, który przynosi natychmiastowe ukojenie :) O walorach smakowych nie będę się rozpisywać. Zaufaj mi i po prostu sama się przekonaj :)
Bułeczki drożdżowe na słodko
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.