![](/img/containers/pliki/przepisy/dynia-faszerowana/07cfa9c165bc1a0f888018999cc02acf.jpeg/3626999f3c2c5e3223d6135d0924b69f.webp)
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Ten przepis na dynię faszerowaną skradł moje serce i zdecydowanie należy do tych ulubionych receptur. Jest to danie, które z pewnością będę często odtwarzać i cieszę się, że mogę się nim tutaj z Tobą podzielić. Dynia piżmowa jest bardzo wdzięczna w obróbce: zdecydowanie łatwiej się ją kroi i obiera niż inny rodzaj dyni. W piekarniku dynia piżmowa potrzebuje ok. 30 minut. W tym czasie mogę przygotować nadzienie.
![](/img/containers/pliki/przepisy/dynia-faszerowana/559c2528a7b18a24fecfe71c20fbb79e.jpeg/2bcdac311abcf8f0ae99ad7d57005764.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/dynia-faszerowana/d978f28eec9ce9de2a91f5475a8510bf.jpeg/6b590d619eca195d372f8826cd4fe4d2.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/dynia-faszerowana/7fb98b7b0377d787017d849e476a763d.jpeg/4669d6b120a337d355febe8c7dbe2c8d.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/dynia-faszerowana/adafeaed9f840cb48b86906a1e88c60b.jpeg/9e099e2703fe2370f7042b1a8fb93b3d.webp)
W moim wydaniu nadzienie do dyni piżmowej składa się z ryżu ugotowanego z kurkumą, czosnku, suszonych pomidorów, żurawiny, natki pietruszki i odrobiny sera cheddar. Dynia wychodzi bardzo aromatyczna i sycąca.
Dynia faszerowana
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.