Biała w porach

Według przepisu z 1910 r.

Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 15 minut
Liczba porcji 8
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Rzadko kiedy sięgamy po białą kiełbaskę, ale jak się zbliża okres Wielkanocny, to biała jest u nas zawsze obecna. Najbardziej smakuje mi w najprostszej odsłonie. Tylko dwa składniki i kilkanaście minut, a powstaje porządne śniadanie albo obiad.

Dodam jeszcze tylko, że ostatnio w Lidlu znalazłam białe kiełbaski norymberskie bio. Są to małe, cieniutkie kiełbaski pakowane po ok. 8 sztuk w opakowaniu. Biała w porach najlepiej będzie smakowała jeżeli użyjemy właśnie cieniutkich, parzonych białych kiełbasek.

Biała w porach
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1910 roku

Niebawem :)

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.