Pyszny, szybki smażony makaron w stylu chińskim. Wystarczy zaledwie kilka składników i makaron jest gotowy zaledwie w 15 minut. Idealne danie, kiedy brak Tobie czasu na to by godzinami stać w kuchni, a masz ochotę na coś tak dobrego.

Subskrybuj

Chiński makaron

Składniki

  • olej sezamowy
  • 1 szt papryk czerwonych
  • 1 szt cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garści groszku cukrowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • opakowanie tofu
  • opakowanie gotowego chińskiego makaronu udon
  • sok z połowy pomarańczy i limonki
  • szczypior

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewam olej, możesz użyć sezamowego.
  2. Dodaję pokrojoną paprykę, pokrojoną cebulkę i czosnek. Wszystko razem mieszam.
  3. Dodaję groszek cukrowy, sos sojowy, syrop klonowy oraz tofu pokrojone w kostkę i wszystko mieszam.
  4. Następnie dodaję całe opakowanie gotowego, chińskiego makaronu udon, który zazwyczaj nie wymaga gotowania.
  5. Na koniec sok z pomarańczy i limonki, ostatnie mieszanie, następnie szczypior, jeszcze raz limonka i danie jest gotowe.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko