Chrupiący i maksymalnie dobry chlebek czosnkowy. Zrobisz go bardzo szybko i jestem pewna, że będzie Tobie smakował.

Subskrybuj

Chlebek czosnkowy

Składniki

  • 80 g masła
  • 50 g Sera Grana Padano
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • ciabata

Przygotowanie

  1. Do miski dodaję miękkie masło, ser Grana Padano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Natkę pietruszki drobno siekam i dodaję do miski.
  3. Przyprawiam solą i wszystko dokładnie mieszam.
  4. Ciabatę kroję na pół i porządnie smaruję masłem.
  5. Piecz przez około 7 minut w 180 stopniach.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko