To jest najlepszy przepis na tofu. Gwarantuję Ci, że jak raz spróbujesz, to będziesz chcieć więcej. Opublikowałam ten przepis na moim profilu na Instagramie i na następny dzień dostałam mnóstwo zdjęć i wiadomości potwierdzających zachwyt nad tym przepisem. Także spróbuj, bo warto!


Chrupiące Tofu
Składniki
- 1 kostka BIO tofu
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki ketchupu
- Dymka cebuli
- Sezam do posypania
Przygotowanie
- Tofu odsączam z nadmiaru wody i kroję w kostkę. Przekładam do głębszego talerza i posypuję mąką kukurydzianą – ważne, żeby każda kostka była pokryta mąką.
- W osobnym naczyniu mieszam ze sobą sosy: syrop klonowy, ketchup i sos sojowy.
- Rozgrzewam olej na patelni, wykładam tofu i mieszam potrząsając patelnią (nie używam łyżek/łopatek itd).
- Jak tylko tofu się zrumieni dodaję sos. Potrząsam patelnią, sos zgęstnieje. Przekładam do talerza, posypuję posiekaną dymka i sezamem.


Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

