To jest najlepszy przepis na tofu. Gwarantuję Ci, że jak raz spróbujesz, to będziesz chcieć więcej. Opublikowałam ten przepis na moim profilu na Instagramie i na następny dzień dostałam mnóstwo zdjęć i wiadomości potwierdzających zachwyt nad tym przepisem. Także spróbuj, bo warto!

Chrupiące Tofu

Chrupiące Tofu

Składniki

  • 1 kostka BIO tofu
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • Dymka cebuli
  • Sezam do posypania

Przygotowanie

  1. Tofu odsączam z nadmiaru wody i kroję w kostkę. Przekładam do głębszego talerza i posypuję mąką kukurydzianą – ważne, żeby każda kostka była pokryta mąką.
  2. W osobnym naczyniu mieszam ze sobą sosy: syrop klonowy, ketchup i sos sojowy.
  3. Rozgrzewam olej na patelni, wykładam tofu i mieszam potrząsając patelnią (nie używam łyżek/łopatek itd).
  4. Jak tylko tofu się zrumieni dodaję sos. Potrząsam patelnią, sos zgęstnieje. Przekładam do talerza, posypuję posiekaną dymka i sezamem.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko